8 B&B’s op Texel die je gezien moet hebben!

In een Bed&Breakfast op Texel ervaar je het eilandleven van dichtbij. De B&B’s op Texel zijn kleinschalig, gemoedelijk en karakteristiek. Je bent er nog echt „te gast”! VakantieVrienden selecteerde acht Texelse B&B’s die je zeker een keer gezien moet hebben.

B&B Slufterhoeve

Dichtbij de bijzonderste natuur van Texel: De Slufter en De Muy. Deze duinvalleien zijn zo weids, zo rijk aan vogel- en plantenleven… Je zou er iedere dag wel willen wandelen om te zien wat er veranderd is. Dat kan als je bij B&B Slufterhoeve overnacht. Tip: ga ’s nachts eens naar buiten om te ervaren hoe donker het hier nog is. Bij helder weer zie je alle sterren.

Klik hier voor meer informatie over B&B Slufterhoeve


B&B Westerduinen

Dankzij de ligging direct aan zee – slechts een smal stuk duin scheidt het dorp van het Noordzeestrand – kon De Koog uitgroeien tot een bruisende badplaats. Als je verblijft in Bed&Breakfast Westerduinen hoef je niks van het Koger dorpsleven te missen, je staat zo in het centrum. In de B&B zelf zit je juist heerlijk rustig. De kamers zijn modern en licht, beneden is er een privéterras; als je hier je ogen sluit hoor je het ruisen van de zee.

Klik hier voor meer informatie over Westerduinen

B&B De Ruige Hoogte

Net ten noorden van De Koog ligt een prachtig, ruig duingebied: De Nederlanden. Het is de verbinding tussen het kustdorp en de valleien van De Muy en De Slufter. Op dit prachtige stukje Texel vind je De Ruige Hoogte. De kamers van deze Bed&Breakfast hebben een aparte woonkamer en slaapkamer. Verder is er op De Ruige Hoogte een kleine camping. Kun je paardrijden? Verken dan de omgeving samen met één van de Friese paarden van De Ruige Hoogte.

Klik hier voor meer informatie over De Ruige Hoogte

Bed & Koffie De NachtegaalTesselse Duynen

De ligging niet ver van het gezellige centrum van De Koog is ideaal. De „Tesselse Duynen” waar deze accommodatie naar is vernoemd verken je vanuit dit huisje te voet of met de fiets, het bos begint meteen aan de overkant van de straat.

Klik hier voor meer informatie over Tesselse Duynen

B&B De Vrijheid

De weidsheid van de Eierlandse Polder, daar kun je uren naar blijven kijken. Als ’s morgens de dauw op de velden ligt laten de eerste zonnestralen Texels grootste polder glinsteren. Aan de ene horizon zie je de Waddendijk, aan de andere de duinen van De Slufter. En ’s nachts is er altijd het lichtsignaal van de vuurtoren. Dat is het bijzondere gevoel van eindeloze vrijheid dat je ervaart als je je Texelvakantie doorbrengt bij B&B De Vrijheid.

Klik hier voor meer informatie over B&B De Vrijheid

Bed & Parking Burght van Texel

Het dorp Den Burg is de hoofdstad van Texel. De vele winkels, cafés en restaurants zorgen voor veel reuring. Van deze eilander levendigheid geniet je volop als je overnacht in Burght van Texel. De comfortabele kamers van Burght van Texel liggen op een minuutje wandelen van het centrum van Den Burg. Rust en gezelligheid gaan hand in hand en de rijke natuur van Texel is maar een kort fietstochtje van Den Burg verwijderd.

Klik hier voor meer informatie over Burght van Texel

B&B Slow Down Texel

Aan de rand van Den Burg, waar de bebouwing overgaat in het golvende boerenland van Texel, vind je de luxe B&B Slow Down. Een heerlijke plek om uit te rusten van de wandelingen en fietstochten over het eiland. En de gezelligheid van het centrum van Den Burg is tegelijk niet ver weg. Maar met een eigen zithoek een kitchenette bij de kamer én een flesje lekkers dat voor je klaarstaat hoef je eigenlijk niet meer weg.

Klik hier voor meer informatie over Slow Down Texel

B&B De Moerbei

Midden in het kalme De Cocksdorp, het noordelijkste dorp van Texel, staat een statig huis dat je eigenlijk wel eens van binnen zou willen bekijken… Dat kan als je bij De Moerbei boekt, dan slaap je in dit huis! De naam verraadt al dat er in de tuin ook wat is te zien: een grote, oude moerbeiboom, die in de zomer welkome schaduw biedt. B&B De Moerbei heeft verschillende prijzen gewonnen. Ervaar zelf waarom…

Klik hier voor meer informatie over De Moerbei

Meer unieke plekken in Nederland leren kennen? Vergeet dan niet onze social media kanalen te volgen!