10 unieke accommodaties in de Kop van Noord-Holland

Uitwaaien, dat doe je in de Noordkop! Zo weids als hier is Holland nergens. Je bent er zo vanuit de Randstad, maar de drukte lijkt er ver weg. In welk dorp overnacht jij? Of kies je voor een huisje in het buitengebied? Altijd is de zee vlakbij en nergens heb je zoveel zonuren als in de Kop van Noord-Holland.

De Kerkuil

Dit huisje ligt aan de rand van Dirkshorn, direct aan het water. Vanuit huisje De Kerkuil kun je Noord-Holland dus ook met de boot verkennen. Dat is een mooi perspectief, je tuurt over de weilanden terwijl je traag door het water glijdt – en reken maar dat de koeien naar je terug staren! Het levendige Schagen ligt om de hoek. De oude Westfriese Omringdijk is hier op zijn hoogst, aan de horizon zie je de duinen!

Klik hier voor meer informatie!

Diva in de Duinen

Op het kleinschalige „Park Duinland” heet Diva in de Duinen je welkom. De naam verklapt het al: dit huisje biedt je alle luxe die je je wensen kunt én je bent zo op het strand. Niemand die je stoort! De zandige bodem van Sint-Maartenszee is ideaal voor bloembollen en dat zie je als je hier in het voorjaar komt, de kleurenpracht is dan oogverblindend (maar de echte diva heeft natuurlijk ook een flinke zonnebril mee).

Klik hier voor meer informatie!

Zeezand Recreatie

Zand heb je overal in de Noordkop, er is zelfs een dorp naar genoemd… Niet ver van ’t Zand, aan de rustige Bosweg, vind je Zeezand Recreatie. Kies je voor een huisje, een chalet of een parkeerplaats? Zeker zul je de zee ruiken! Vanaf hier ben je zo in Het Zwanenwater, een prachtig natuurgebied rondom een duinmeer. Het bruisende Callantsoog is ook niet ver, maar op het terrein van Zeezand geniet je van de stilte.

Klik hier voor meer informatie!

Hotel Sonneduyn

Hotel Sonneduyn biedt luxe vakantiestudio’s, midden in kunstenaarsdorp Bergen aan Zee. Alle comfort van een eigen huisje, gecombineerd met de luxe van een hotel! Geniet van alles wat dit bijzondere dorpje te bieden heeft… En van de indrukwekkende omgeving. De hoogste duinen van Nederland, de unieke natuur van De Kerf, de rijke historie van Bergen-Binnen en het bruisende Alkmaar – wat is er veel te ontdekken en wat is het dan heerlijk om tot rust te komen in Hotel Sonneduyn.

Klik hier voor meer informatie!

Olling Art Inn

Uit de Kunst? In de kunst! In de huisjes van Olling Art Inn ervaar je de kunst van het leven. Rust is op het palet van de levenskunstenaar natuurlijk onmisbaar en rust vind je zeker in het mooie Westfriese Barsingerhorn. Tip: van de frisse buitenlucht genieten in de houtgestookte hot tub… Het karakteristieke Kolhorn ligt om de hoek en ook in het gezellige Schagen ben je zo, maar eigenlijk wil je helemaal niet meer weg als je hier bent thuisgekomen.

Klik hier voor meer informatie!

Slapen op Zestien

Wieringen heeft karakter! Dat ervaar je meteen als binnenstapt in deze oude, typisch Wieringse boerderij. Slapen op Zestien ligt aan de rand van „Hiepo”, zoals men dat hier zegt, en Hiepo ligt mooi midden op het eiland. In het dorp vind je alle voorzieningen die je nodig hebt. Buiten het dorp vind je één van de mooiste landschappen van Noord-Holland: het heuvelachtige Wieringen aan de Waddenzee. Bij B&B Slapen op Zestien vind je ook een huisje voor vier personen, interessant voor gezinnen.

Klik hier voor meer informatie!

B&B Jardin

De Kop van Noord-Holland is een streek van vergezichten, van kleine dorpjes. Het kloppend hart van deze regio is het marktplein van Schagen, met z’n gezellige cafés en restaurants rondom de indrukwekkende kerk. Dit gemoedelijke stadje is het ideale startpunt van mooie fietstochten richting Wadden- en Noordzee, of door de afwisselende landschappen van Westfriesland. B&B Jardin zorgt voor de welverdiende nachtrust, in alle luxe. En ja, bij B&B Jardin hoort ook een heerlijke eigen tuin!

Klik hier voor meer informatie!

Chalet Luttikduin

„Luttik” is een oud Noord-Hollands woord voor klein, maar in Chalet Luttikduin zal het je aan niks ontbreken! Op het kleinschalige chaletpark vind je rust en frisse zeelucht. Geniet van de ruimte, van de zee, van de levendige badplaats Callantsoog en van mooie fietstochten in de omgeving. De chalets zijn zo ingericht dat je er ook uitstekend met je gezin kunt verblijven. Samen geniet je dan van een echte strandvakantie.

Klik hier voor meer informatie!

Familiehuis Groote Kaap

Familiehuis Groote Kaap vind je in Groote Keeten – jawel, ook met oo. Want daar is hier de ruimte voor! In dit huis is plaats voor 18 personen en dat maakt Groote Kaap ideaal voor families. In alle rust geniet je van elkaar. Je praat bij in de luxe keuken, geniet samen van het uitzicht op de duinen en van de lange strandwandelingen. Ook voor vrienden en bedrijfsuitjes is Familiehuis Groote Kaap zeer geschikt.

Klik hier voor meer informatie!

Lazy Daisy

Lazy Daisy is een luxueus vakantiehuis, beschut gelegen op een kleinschalig parkje in Groote Keeten. Een vakantie in Lazy Daisy is een vakantie van rust, zilte zeelucht, zand en zon. Lazy Daisy is voorzien van alles wat je nodig hebt – en van alle luxe die je misschien niet nodig hebt, maar toch niet zou willen missen! Met plaats voor acht personen, een eigen tuin, drie badkamers en een jacuzzi is dit ook een ideaal huisje voor groepen vrienden en gezinnen die samen vakantie vieren.

Klik hier voor meer informatie!