5 hotspots in Medemblik die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken

Medemblik, dat is veel water, veel stoom en heel veel historie. Leuk voor een dagje, nog leuker voor een paar dagen. Dromerige grachtjes, oude trapgevels, een burcht aan de havenmond… Medemblik is prachtig. Neem de tijd om dit bijzondere Westfriese stadje en zijn omgeving te ontdekken. Kom je met de stoomtram, kom je met de boot, of ben je er al? Kijk om je heen, verruim je blik! Welkom in Medemblik.

Kano- en Supcentrum West-Friesland


Medemblik is een havenstad, dat is het altijd geweest. Eerst was Medemblik handelshaven, later marinehaven, nu is het vooral een jachthaven. Het geluid van de zeiltouwen die tegen de masten klepperen, het getingel van de brug die opengaat, dat is het geluid van Medemblik. Maar ook met de kano en met het supboard kun je deze oude waterstad leren kennen. Voor jou hoeft de brug dan niet omhoog… Bij Kano- en Supcentrum West-Friesland kun je terecht voor de verhuur van stoere supboards en kano’s, maar ook voor een elektrische sloep en voor zeilboten.

Meer weten over Kano- en Supcentrum West-Friesland? Klik hier!

Streekmarkt Medemblik


De omgeving van Medemblik heeft veel lekkers te bieden. West-Friesland is beroemd om de kool en Opperdoes is natuurlijk beroemd om z’n aardappels. Maar er is nog veel meer verrassends te ontdekken. Op de Buitenplaats Medemblik proef je de streekproducten van dit mooie stukje Nederland, met het uitgestrekte polderland waar ze vandaan komen om de hoek. Welke West-Friese schatten neem jij mee naar huis?

Meer weten over Streekmarkt Medemblik? Klik hier!

Country Weddingfair


Op de Buitenplaats Medemblik komen stad en land samen. Echte liefde? De Buitenplaats is ideaal voor huwelijksfeesten. De romantiek hangt hier letterlijk in de lucht, waant het licht, de ruimte en het water zijn zo mooi…. Huur dit prachtige plekje in Medemblik af voor de dag van jullie dromen! Country Weddingfair verzorgt jullie en jullie gasten de gehele dag en dat in een decor dat alle herinneringen die je op deze dag op zult doen nog extra glans geeft.

Meer weten over Country Weddingfair? Klik hier!

Historisch Museum Medemblik


Ken jij het verhaal van Medemblik? Medemblik heeft een lange geschiedenis, het is zelfs de oudste stad van West-Friesland! Het dagelijks leven van weleer kun je zelf ervaren in het Historisch Museum Medemblik. Het Historisch Museum laat zich natuurlijk goed combineren met een bezoek aan Kasteel Radboud en een tochtje met de stoomtram. Onvergetelijk! Aan wie vertel jij het verhaal van Medemblik verder?

Meer weten over Historisch Museum Medemblik? Klik hier!

Lodge61


Medemblik heeft genoeg te bieden voor een kleine vakantie. In Lodge61 kom je heerlijk tot rust. Lodge61 ligt aan de rand van het drukke havenstadje, op Buitenplaats Medemblik. Kies je voor een lodge, of voor een luxe safaritent? Kom je met z’n tweeën, met vrienden, of met het gezin? Het kan allemaal, Lodge61 is ruim opgezet en alle voorzieningen voor een comfortabele vakantie zijn aanwezig. Vier je vakantie dus in Medemblik, Medemblik moet je meemaken!

Meer weten over Lodge61? Klik hier!