7 karakteristieke stukjes Texel voor eindeloos vakantieplezier

Waar op Texel overnacht jij het liefst? Aan de rand van het bos, in één van de mooie oude dorpjes die Texel rijk is, of op een boerderij midden in het weidse landschap van dit onweerstaanbare Waddeneiland? VakantieVrienden presenteert je zeven karakteristieke stukjes Texel, goed voor zeven unieke Texelvakanties – of eigenlijk nog veel meer, want op Texel blijf je terugkeren.

Hoeve Halfweg

Even heerlijk helemaal weg in Hoeve Halfweg? Deze prachtige plek vind je in het weidse landschap dat zich uitstrekt tussen Den Hoorn en Den Burg. Duinen, bossen en het unieke cultuurlandschap van Texel met z’n vele schapen, je zit er hier middenin. In de vroegere boerderij zijn twee gerieflijke vakantiewoningen ingericht. Je vakantie in Hoeve Halfweg begint natuurlijk al op de boot… En vanaf de veerhaven ben je echt zo op dit bijzondere stukje Texel.

Klik hier voor meer informatie!

De Ark Texel

Iedereen is welkom in De Ark, een karakteristieke boerderij in het idyllische Den Hoorn. De rode dakpannen, de gele baksteentjes, de vergezichten vanaf het erf: dit is Texel op z’n Texelst. Op het erf ontbreken dieren niet, wat De Ark extra aantrekkelijk maakt voor gezinnen met kinderen. In het dorp Den Hoorn vind je een praktische supermarkt en verschillende restaurants, waaronder het beroemde sterrenrestaurant Bij Jef. Maar je vindt hier bovenal de rust van een authentiek Texels dorpje.

Klik hier voor meer informatie!

Vakantiewoning Paal 86

Warm, stoer, karakteristiek: als je binnenkomt in vakantiewoning Paal 86 voel je je meteen op je gemak. Hier trek je je heerlijk terug terwijl buiten de zeewind over de polder blaast. De buurtschap Midden-Eierland ligt in de weidse Eierlandse Polder, met aan de ene kant de Waddenkust en vogelreservaat Utopia, en aan de andere kant de duinen en de Noordzee. Daar loop je zo de spectaculaire Slufter in…

Klik hier voor meer informatie!

Vrijzicht op Texel

Aan de mooie Rozendijk, op de rand van het bos maar met vrij zicht over het glooiende land tussen Den Hoorn en Den Burg, vind je Vrijzicht. Vrijzicht is kleinschalig, kalm, gemoedelijk: ideaal voor wie het eiland op z’n eigen tempo wil verkennen. Wat is Texel hier weids! Je ruikt de dennenbossen, het zand, de zee, maar je bent ook zo in het levendige Den Burg met z’n fijne restaurants, cafés en winkelvoorzieningen.

Klik hier voor meer informatie!

Bungalow De Noordel

Een „del”, dat is een laagte, in de oude taal van Texel. De naam van dit kleinschalige vakantieparkje spreek je dus zo uit dat het rijmt op „wel”. Het unieke karakter van Texel en de bijzondere sfeer van eilanders onder elkaar is nergens op het eiland zo goed bewaard gebleven als in Oosterend, met z’n prachtige geveltjes en z’n eeuwenoude kerk. Vanuit de Noordel verken je de rustige oostkust met z’n vele vogelreservaten en oude buurtschappen in laag land.

Klik hier voor meer informatie!

De Triaan Texel

Bij De Triaan in Zuid-Eierland kun je kiezen uit drie verschillende vakantiehuisjes, elk geschikt voor zes personen. Bijzonder is dat één van deze huisjes als zorgwoning is ingericht. Uiteraard is het ook mogelijk de huisjes gecombineerd te huren, voor grote gezelschappen. Bij De Triaan is echt iedereen welkom, dat is het mooie. Voor gezinnen is er een leuke speeltuin en ook de kippen zorgen voor gezelligheid. De vergezichten in de Eierlandse Polder maken het vakantiegevoel compleet.

Klik hier voor meer informatie!

Motel Texel

Wat is nou echt jouw favoriete stukje Texel? Motel Texel laat je de keuze: verspreid over het eiland vind je accommodaties van Hotel Texel, goed bereikbaar vanaf de boot, aantrekkelijk voor een breed publiek en uiteraard stuk voor stuk echt Texels. Nooit is het strand te ver en ook de bruisende badplaats De Koog is vanuit de huisjes van Motel Texel altijd in de buurt. Laat je verrassen door het aanbod!

Klik hier voor meer informatie!