Beschrijving

Het Sommeltjespad is een kindernatuurpad in de Dennen, gemaakt om goed kijken in de natuur te stimuleren.

Volgens de legenden wonen er op Texel Sommeltjes, een soort aardmannetjes. Ze werden het meest gezien in de buurt van De Waal. Hier lag een oude grafheuvel waarop de Sommeltjes bij maanlicht dansten. Wanneer een Sommeltje in de zon komt verandert hij in een steen. Als het donker wordt, komt hij weer tot leven. Langs de route gaan de kinderen op zoek naar de Sommeltjes (stenen figuren), ‘dieren’ die op Texel leven en andere leuke dingen.

Gemeente
Bekijk onze recensies
sil de lange
sil de lange

17:42 25 Aug 22
Leuk om met de kinderen heen te gaan. Het pad was netjes en goed onderhouden.Pluspunten:- Goed begaanbaar met rolstoel en kinderwagen (begeleiding rolstoel nodig i.v.m. wat hobbels)- Kindvriendelijk- Pad niet te lang voor kinderen (1,5 km)Minpunten:- gèèn 😄
Marcel
Marcel

07:12 31 Jul 22
Leuke tocht door het bos, zeker voor kinderen tot 6 jaar oud. Het verhaal is dat de dieren overdag van steen zijn, zodat we ze kunnen bewonderen, waarna ze 's nachts tot leven komen.
Ruurd Veldhuis
Ruurd Veldhuis

15:36 26 May 22
Ontzettend leuk en goed onderhouden pad voor kinderen. Pad is goed verhard en daardoor eenvoudig te bewandelen met een kinderwagen. Naast de wandelpaden leuke versiering, kindvriendelijke speelstukken en verrassend veel dieren en zitplekken. Al met al een leuke anderhalve kilometer.
Ben Snoeijs
Ben Snoeijs

12:44 07 Mar 22
Leuk pad voor kinderen. Erg veel verstopte elementen in het bos. Wel was het begin maart toen wij het liepen op sommige stukken slecht begaanbaar door water van overlopen sloot. Even dwars door het bos en toen konden we erlangs.
Richard Tromp
Richard Tromp

14:36 18 Oct 21
Leuk wandelpad voor klein en ook voor groot, met sommetjes (beschilderde stenen als poppetjes) die 's nachts tot leven komen.... erg leuk om te lopen, paaltjes die de route aangegeven zijn helaas niet meer overal even duidelijk...

Bekijk alle beoordelingen

js_loader