Beschrijving

Het Sommeltjespad is een kindernatuurpad in de Dennen, gemaakt om goed kijken in de natuur te stimuleren.

Volgens de legenden wonen er op Texel Sommeltjes, een soort aardmannetjes. Ze werden het meest gezien in de buurt van De Waal. Hier lag een oude grafheuvel waarop de Sommeltjes bij maanlicht dansten. Wanneer een Sommeltje in de zon komt verandert hij in een steen. Als het donker wordt, komt hij weer tot leven. Langs de route gaan de kinderen op zoek naar de Sommeltjes (stenen figuren), ‘dieren’ die op Texel leven en andere leuke dingen.

Gemeente
Bekijk onze recensies
Marion Simons
Marion Simons

19:41 06 Nov 23
Zo leuk, eerder met kinderen nu met de kleinkinderen.Leuke wandelroute.
R. Buddendorf
R. Buddendorf

11:19 07 Oct 23
Must to do als je op Texel bent. Nu is het wel zo dat wij daar 19 jaar over gedaan hebben 🙈 elke keer plannen en dan kwam het er niet van. Nu eindelijk gewandeld. (Wel jammer dat er mensen bestaan op deze aardbol die standaard gaan wandelen met een watervaste stift op zak en die helaas dan ook gaan gebruiken) verassende bezienswaardigheden knap hoe enkele kunstwerken zijn gemaakt. Echt een aanrader.
Phil van Kempen
Phil van Kempen

06:02 18 Sep 23
Jammer, zoals met zoveel buitenpaden is ook dit pad met af en toe een Sommeltje, slecht onderhouden. Het wordt met alle goede bedoelingen opgezet maar vervolgens wordt er niet meer naar omgekeken. Heb zelf een kaboutertuin maar die ziet er pico bello en bijgehouden uit. Er kan zoveel meer gemaakt worden van dit pad, mijn handen jeukten ... Maar, zoals het nu is zal ik dit pad niet meer bezoeken als ik op Texel ben. Vond het een aanfluiting.
W G
W G

15:38 25 Aug 23
Heel leuk om met jonge kinderen te lopen. Staatsbosbeheer moet nog wel een beetje onderhoud gaan doen. Er was een paaltje om en sommige dieren zijn bij a weggerot.
Familie van Leeuwen
Familie van Leeuwen

15:49 05 Aug 23
Ontzettend leuk paadje voor kleine kinderen. Ook als volwassenen hebben we gegrinnikt om de leuke bomen.
sil de lange
sil de lange

17:42 25 Aug 22
Leuk om met de kinderen heen te gaan. Het pad was netjes en goed onderhouden.Pluspunten:- Goed begaanbaar met rolstoel en kinderwagen (begeleiding rolstoel nodig i.v.m. wat hobbels)- Kindvriendelijk- Pad niet te lang voor kinderen (1,5 km)Minpunten:- gèèn 😄
Marcel
Marcel

07:12 31 Jul 22
Leuke tocht door het bos, zeker voor kinderen tot 6 jaar oud. Het verhaal is dat de dieren overdag van steen zijn, zodat we ze kunnen bewonderen, waarna ze 's nachts tot leven komen.
Ruurd Veldhuis
Ruurd Veldhuis

15:36 26 May 22
Ontzettend leuk en goed onderhouden pad voor kinderen. Pad is goed verhard en daardoor eenvoudig te bewandelen met een kinderwagen. Naast de wandelpaden leuke versiering, kindvriendelijke speelstukken en verrassend veel dieren en zitplekken. Al met al een leuke anderhalve kilometer.
Ben Snoeijs
Ben Snoeijs

12:44 07 Mar 22
Leuk pad voor kinderen. Erg veel verstopte elementen in het bos. Wel was het begin maart toen wij het liepen op sommige stukken slecht begaanbaar door water van overlopen sloot. Even dwars door het bos en toen konden we erlangs.
Richard Tromp
Richard Tromp

14:36 18 Oct 21
Leuk wandelpad voor klein en ook voor groot, met sommetjes (beschilderde stenen als poppetjes) die 's nachts tot leven komen.... erg leuk om te lopen, paaltjes die de route aangegeven zijn helaas niet meer overal even duidelijk...
Kevin Stolk
Kevin Stolk

22:03 14 May 21
Leuk speurtochtpad van 1,5km om met kleine kinderen te bewandelen. De kinderen gingen op zoek naar de vele uit hout gesneden, verstopte beeldjes en beschilderde stenen. Op bomen zijn grappige gezichtjes geverfd en halverwege stonden boomstam-krukjes. Mooi bos ook!
E.T.S. van 't Zelfde
E.T.S. van 't Zelfde

07:52 08 May 21
Het Sommeltjespad is erg leuk voor kinderen. Er is genoeg te zien en te beleven. Daarnaast is het met 1,5 kilometer niet al te lang. Het pad loopt door het gebied De Dennen wat onderdeel is van het Nationaal Park Duinen van Texel. Niet alle markeringspalen zijn meer aanwezig.Tip: onderweg zijn genoeg picknicktafels en zitbanken aanwezig om even uit te rusten. Er zijn langs de route geen afvalbakken!De ingang van het Sommeltjespad is aan de Pelikaanweg. Hier kan geparkeerd worden langs de weg. Voor fietsen zijn er aanleunhekken.

Bekijk alle beoordelingen

js_loader