Beschrijving

Het Luchtvaart- & Oorlogsmuseum Texel richt zich op de geschiedenis van de luchtvaart en op de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog voor Texel. Fascinerende onderwerpen, waarover veel meer te vertellen is dan je in eerste instantie zou denken.

Gemeente
Email
  • info@lomt.nl
Bekijk onze recensies
Erwin Eringaard
Erwin Eringaard

06:52 07 May 24
Kleinschalig maar heel erg leerzaam. Het museum ligt op het vliegveldje op Texel en is verdeeld in een hal waar de historie van het vliegen is te zien en een hal over de Tweede Wereldoorlog. Ook de beheerders zijn erg behulpzaam.
Ronald W
Ronald W

11:32 03 May 24
Klein van opzet maar leuk en interessant om te zien , zeker de oude wrakstukken ed van motoren noem maar op.
Raimond Stokkel
Raimond Stokkel

14:14 25 Apr 24
Goed verhaal over met name het einde van de 2e wereldoorlog. Interessante objecten met veel uitleg. Het luchtvaart gedeelte is ook erg interessant. Zeker goed om even doorheen te lopen. Simulatie is ook wel grappig maar het zijn met name de vele voorwerpen die het en goed museum maken. Zijn hier denk een anderhalf uur geweest.
Ilse Zwaan
Ilse Zwaan

08:53 01 Apr 24
Prachtig museum met een grote collectie en veel informatie over de opstand van de Georgiërs, Wo-2 en de luchtvaart op Texel en in NL. Interessant wat de invloed van de 2e wereldoorlog is geweest op de luchtvaart.
ruben laurens
ruben laurens

11:42 29 Mar 24
Uniek museum en super interessante verhalen over de opstand van de Georgiërs. Er wordt gewerkt met audiokastjes waardoor je in een relatief klein museum toch best lang geboeid kan blijven. Daarnaast een zeer indrukwekkende rondleiding in de bunker tegenover het museum.
Esther Verbunt
Esther Verbunt

19:44 07 Nov 23
Mooi om te zien hoeveel tijd en moeite er in is gestoken om zoveel spullen te kunnen tentoonstellen.
Marijke Nat
Marijke Nat

17:15 16 Oct 23
Leuk museum met veel informatie hoe de Texelaars de WO II hebben beleefd en ondergaan.
Bert van Hoof
Bert van Hoof

19:13 30 Sep 23
Een klein museum maar zeker de moeite waard over de oorlogsjaren op Texel
Geert Smalbil
Geert Smalbil

15:16 28 Sep 23
Een prachtig museum met het verhaal van Texel tijdens de tweede wereldoorlog, de opstand van de Georgiërs, informatie over vliegtuigen, maquettes van Schiphol vroeger en vliegvelden De Vlijt en De Mok op Texel. Genoeg interessante informatie. Een bezoek meer dan waard, neem wel ruim de tijd voor uw bezoek.
Henk N
Henk N

22:41 17 Aug 23
Leuk en informatief museum. Mooie collectie over de luchtvaart en zeer informatief over de oorlog en Texel. Vriendelijke medewerkers en prima prijs kwaliteit. Kom graag nog eens terug.
Shifan Hu
Shifan Hu

13:41 06 Aug 23
Bijzonder veel historische stukken te zien.
Ruud Niewenhuis
Ruud Niewenhuis

17:28 02 Aug 23
Goede collectie, ook met name over de oorlogstijd op Texel inclusief de zware gevechten van de Georgiërs die gingen uiten tegen de Duitsers.
Hans Spruijt
Hans Spruijt

19:24 25 Jul 23
Erg leuk museum met prachtige vliegvelddiorama's en interessante voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog. Aanbevolen om hier een paar uurtjes stuk te slaan.
Leon Starmans
Leon Starmans

12:44 20 Jul 23
Mooi museum zeker de moeite waard om te bezoeken, de audiotour door de bunker was een unieke ervaring. Echt een aanrader!
Tim Huysegems
Tim Huysegems

21:22 05 Jul 23
Klein maar de moeite waard met leuke interactieve toestellen.toch 2,5 binnen geweest.
Jan Stevens
Jan Stevens

20:27 14 Jun 23
Leuk en informatief. Ruim opgezet, leuke elementen en goed verhaal.
Bob Drenth
Bob Drenth

08:13 07 Jun 23
Dit museum wat totaal op vrijwilligers draait laat een stuk Nederlandse geschiedenis zien wat niet heel bekend is.
Herman Sukking
Herman Sukking

08:03 26 May 23
Klein museum over de oorlogs periode op Texel. Ook nog klein gedeelte over vliegtuigen algemeen. Toegansprijs valt over te twisten. Best duur voor zo'n klein museum.
Ron Goedhart
Ron Goedhart

16:24 20 May 23
Ben je op Texel, ga daar eens langs.Mooi terras met uitzicht op de vliegtuigen die af en aan gaan met angstige passagiers die samen met instructeur uit t vliegtuig springen. (Met parachute uiteraard)Ook het oorlogsmuseum is een aanrader. Verteld over de gevechten tijdens ww2 en de Georgische opstand die dramatisch is verlopen.
Paul van Oerle
Paul van Oerle

12:11 27 Apr 23
Klein maar informatief museum. Zeker even een bezoekje waard en meteen even kijken of zelf even kijken bij parachute springen of zelf doen.
Alyssa
Alyssa

20:13 08 Apr 23
Wat een bijzonder museum en bijzondere medewerkers! Ik was nogal vroeg in de ochtend en de meneer die daar werkt zei direct dat ik vragen mocht stellen. Ik vond het zeer informatief, veel geleerd over wat er zich afspeelde op Texel tijdens de oorlog. De medewerker gaf wat extra informatie, "wij hebben deze zelf verzameld, opgezocht, enz." En een prachtige foto van de meneer die het graf had opgezocht van de soldaat, en foto's van een dame die bij toeval in een dagboek zag dat het van haar familie was. Dat getuigt wel van oprechte interesse en betrokkenheid, ik vond dat zeer indrukwekkend! In de eerste zaal kan je heel veel lezen en bekijken, de zaal erachter vond je veel vliegtuigwrakken maar ook voor degenen met interesse in luchtvaart was hier ook veel over te vinden. En die oude spelautomaten waar je nog kan inzitten als een race-auto. Leuk om even terug te gaan naar mijn jeugd en erg blij dat ik dit museum heb mogen zien!
Jeroen V
Jeroen V

14:49 08 Apr 23
De vrijwilligers hier hebben hun goed bezig gehouden met verschillende dingen na te bouwen in miniatuur! Knap werk.
Jacqueline Leupe
Jacqueline Leupe

18:03 30 Aug 22
Heel boeiend museum! Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Texel óf op gebied van de Tweede Wereldoorlog óf op het gebied van luchtvracht. Wij bezochten het museum vooral voor het oorlogsdeel en dat vonden wij heel indrukwekkend. We zijn nu wel op zoek naar het verhaal achter Tamara Alexandra Loladze. Dochter van de Georgische opstandsleider, waarvan verder niets bekend is in het museum.
Ingrid
Ingrid

17:36 15 Aug 22
Mooi en heel leerrijk museum. Alles staat mooi uitgestald, voorzien van de nodige informatie. Ook het luchtvaart gedeelte is mooi om te zien. Helaas waren we nog maar net die hal ingelopen en kwam men ons melden dat ze vanwege de hitte gingen sluiten en ja wij waren de enigen dus of we naar buiten konden... Het was pas 15u! Ik zei nog welk gedeelte we nog moesten kijken en dat we nog eventjes nodig hadden. Nou dat kon niet op medewerking rekenen... We hebben nochtans ook gewoon voor 3 personen betaald... Na 5 minuten gingen ze gewoon doodleuk ook de lichten uitschakelen... maw werden we er letterlijk uitgebonjourd. Fijn dan... Daarom maar 3 sterren. Zeker de moeite waard om te bezoeken maar neem geen tickets van te voren want misschien kom je voor een gesloten deur te staan!
Juun Schaars
Juun Schaars

12:53 08 Aug 22
Mooi museum met 2 echte exposities; 1 over WO2 op Texel en een meer luchtvaart algemeen met bv leuke KLM snuisterijen.
Roy Gerrits
Roy Gerrits

18:06 31 Jul 22
Klein, maar interessant en mooi opgezet museum. Zeker de moeite waard om te bezoeken als je een uurtje overhebt tijdens een verblijf op Texel.
Alex Woudstra
Alex Woudstra

07:19 02 Sep 21
Mooi museum over o.a. de oorlog op Texel. Ruim opgezet. Nieuw is de bunker die te bezichtigen is. D.m.v. en audio tour wordt je daar wegwijs gemaakt over de opstand van de georgiers. Aantal oude vliegtuigen zijn te zien en er zijn een aantal manqettes ten toon gesteld. Aantal vliegtuigmotoren zijn te zien en er is een KLM gedeelte ingericht.
Rianne Z
Rianne Z

14:51 20 Jul 21
Ontzettend leuk museum, leerzaam en ze hebben echt van alles wat te maken heeft met vliegtuigen. Ook een mooi deel geschiedenis van Texel dat er word tentoongesteld. Zeker een aanrader om langs te gaan. Parkeren kan je gemakkelijk bij het museum zelf.

Bekijk alle beoordelingen

js_loader