Beschrijving

Het Luchtvaart- & Oorlogsmuseum Texel richt zich op de geschiedenis van de luchtvaart en op de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog voor Texel. Fascinerende onderwerpen, waarover veel meer te vertellen is dan je in eerste instantie zou denken.

Gemeente
Email
  • info@lomt.nl
Bekijk onze recensies
Jacqueline Leupe
Jacqueline Leupe

18:03 30 Aug 22
Heel boeiend museum! Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Texel óf op gebied van de Tweede Wereldoorlog óf op het gebied van luchtvracht. Wij bezochten het museum vooral voor het oorlogsdeel en dat vonden wij heel indrukwekkend. We zijn nu wel op zoek naar het verhaal achter Tamara Alexandra Loladze. Dochter van de Georgische opstandsleider, waarvan verder niets bekend is in het museum.
Ingrid
Ingrid

17:36 15 Aug 22
Mooi en heel leerrijk museum. Alles staat mooi uitgestald, voorzien van de nodige informatie. Ook het luchtvaart gedeelte is mooi om te zien. Helaas waren we nog maar net die hal ingelopen en kwam men ons melden dat ze vanwege de hitte gingen sluiten en ja wij waren de enigen dus of we naar buiten konden... Het was pas 15u! Ik zei nog welk gedeelte we nog moesten kijken en dat we nog eventjes nodig hadden. Nou dat kon niet op medewerking rekenen... We hebben nochtans ook gewoon voor 3 personen betaald... Na 5 minuten gingen ze gewoon doodleuk ook de lichten uitschakelen... maw werden we er letterlijk uitgebonjourd. Fijn dan... Daarom maar 3 sterren. Zeker de moeite waard om te bezoeken maar neem geen tickets van te voren want misschien kom je voor een gesloten deur te staan!
Juun Schaars
Juun Schaars

12:53 08 Aug 22
Mooi museum met 2 echte exposities; 1 over WO2 op Texel en een meer luchtvaart algemeen met bv leuke KLM snuisterijen.
Alex Woudstra
Alex Woudstra

07:19 02 Sep 21
Mooi museum over o.a. de oorlog op Texel. Ruim opgezet. Nieuw is de bunker die te bezichtigen is. D.m.v. en audio tour wordt je daar wegwijs gemaakt over de opstand van de georgiers. Aantal oude vliegtuigen zijn te zien en er zijn een aantal manqettes ten toon gesteld. Aantal vliegtuigmotoren zijn te zien en er is een KLM gedeelte ingericht.
Rianne Z
Rianne Z

14:51 20 Jul 21
Ontzettend leuk museum, leerzaam en ze hebben echt van alles wat te maken heeft met vliegtuigen. Ook een mooi deel geschiedenis van Texel dat er word tentoongesteld. Zeker een aanrader om langs te gaan. Parkeren kan je gemakkelijk bij het museum zelf.

Bekijk alle beoordelingen

js_loader