Beschrijving

De Compagnie is een eigentijds restaurant op de haven van Oudeschild. Naast een prachtig uitzicht over de Waddenzee en de haven van Oudeschild, staan kwaliteit en gastvrijheid hier centraal.

De Compagnie serveert gevarieerde gerechten. Als visliefhebber kun je gaan voor één van de verse visgerechten uit de Waddenzee. Van gamba's tot kreeft en van sliptong tot kabeljauw: er is voor iedereen wel iets. Ook de vegetarische- en vleesgerecht zijn divers. Denk bijvoorbeeld aan gemarineerde spareribs of heerlijk Texels lamsvlees.

Goed eten en tegelijkertijd genieten van een prachtig uitzicht. Dit doe je bij lunch- en dinerrestaurant De Compagnie!

Gemeente
Email
  • info@decompagnietexel.nl
Bekijk onze recensies
Patty Van Amsterdam
Patty Van Amsterdam

21:02 23 Mar 24
Mooi ingericht restaurant, mooi uitzicht op de haven. Over het eten iets minder enthousiast. Mosterdsoep was lauw en beetje waterig. Spareribs waren wat taai en er zat weinig smaak aan de marinade/kruiden. Toetje was lekker groot, ik had de tex 19 (ijs met advocaat) maar de advocaat was erg weinig. Alleen ter garnering. De cheesecake was helaas op. Lamsbiefstuk was lekker maar klein portie. In verhouding voor kwaliteit vond ik het aan de prijzige kant.
benjamin janssen
benjamin janssen

14:43 10 Feb 24
duur ja best wel6 x cola2 x koffie2 x uitsmijter2 x kindermenu72.80 euromaar goed wij zijn maar 1 keer in texel op vakantie.vriendelijke serveerster niet lang hoeven te wachten op het eten en lekker op ons gemak gezeten
adinda van gaalen
adinda van gaalen

21:12 23 Oct 23
Onvriendelijke serveerster. Na ruim een uur wachten op de lunch twee keer gevraagd wanneer deze geserveerd zou worden. Onbeleefde antwoorden. Geen excuses voor het lange wachten. Toen de lunch uiteindelijk kwam waren de poffertjes lauw en duidelijk niet vers maar opgewarmd.
A. J. Slootweg
A. J. Slootweg

16:30 23 Oct 23
Het eten was lekker, maar naar ons oordeel aan de dure kant 2 broodjes, 1 glas witte wijn en 1 kopje thee kostte €32. We moesten erg lang op onze bestelling wachten.De locatie van het hotel is leuk.
Gert Folkerts
Gert Folkerts

06:33 08 Oct 23
Te weinig eten voor te veel geld. Biefstukje met een klein handje patat €31. Geen groenten en garnering. Heel karig allemaal en te duur. Niet nog een keer.
Major Tom
Major Tom

19:29 04 Jul 23
Toen we de haven van Oudeschild in zijn geheel hebben verkend, kwamen we bij dit restaurant. Eerlijk is eerlijk; de prijzen van de gerechten zijn bovengemiddeld. De gerechten zelf daarentegen, zijn erg lekker. We hadden lekkere soep, een heerlijk Amsterdams broodje (dat was echt smullen), warm broodje met geitenkaas met honing en heerlijke koffies. De bediening was top.Wat wij zagen waren hardwerkende medewerkers, die hun best deden om iedereen op tijd te bedienen. Zeker een aanrader en zeker dat we hier terugkomen.De inrichting, ik zou zeggen, typisch een 'Texelse' inrichting (duidelijk gerelateerd aan de zee en het eiland, zoals je in meer horeca gelegenheden aantreft), maar dat doet niets af aan het eten.
Lucien Farzan
Lucien Farzan

21:59 18 Jun 23
Ben vaker op Texelse haven Oudenschild geweest maar de zaak De Compagnie had ik niet eerder bezocht. Leuke toko in de haven van Oudeschild, zeer de moeite waard om er een bezoekje te brengen, zeker als lekker en relax wil lunchen en wil genieten van de view.
R. Janssen
R. Janssen

19:05 15 Jun 23
Mooie plaats om te dineren, echter zeer prijzig. Wanneer je te kennen geeft dat je de prijzen op de menukaart erg hoog vindt dan blijkt de kaart de kaart opeens niet te kloppen. €9 euro voor een bijgerecht is buiten proporties. Voor 2 half volle verschaalde glazen bier €18 moeten betalen zijn meer dan Scandinavische prijzen. Dan is de slecht Engels sprekende bediening aanleiding voor veel misverstanden bij het bestellen. Echt een afrader, zo’n 200 meter verder lopen is een top bediening, perfecte maaltijden en reële prijzen
Steef Hofland
Steef Hofland

17:23 23 May 23
Even een drankje op het terras met een paar vrienden. Prachtige locatie aan de haven. Maar wat een prijzen €9 voor een bier, €17 voor een bordje bittergarnituur. En dan stinkende half defecte toiletten. Bediening dat alleen gebrekkig engels spreekt. Verhouding is ver te zoeken. Snap dat de horeca het zwaar heeft gehad door corona en dat de prijzen van inkoop en personeel zijn gestegen. Maar deze prijzen nodigen niet uit om nog een keer op het terras te gaan zitten.
Richard Stijns
Richard Stijns

14:28 23 May 23
We komen al heel veel jaren bij de Compagnie, vaak met hele gezelschappen.Meestal tot volle tevredenheid.Op 22 mei aten we er met 9 personen.We schrokken unaniem van de huidige prijzen.Het eten is goed en de locatie ook, de bediening is vriendelijk maar slordig.De prijs-kwaliteit verhouding klopt volgens de leden van ons gezelschap niet meer: veel te duur voor het gebodene.Vanavond maken zelf wat klaar op onze boot. Ik hoop dat de Compagnie nog eens nadenkt over het prijsnivo.
joyce ockerse
joyce ockerse

17:29 22 Apr 23
Top one woman bediening, alles onder controle. Erg vriendelijk en heerlijk gegeten! Echt een aanrader als je naar Texel gaat.
Jac B
Jac B

15:55 10 Apr 23
Gewoon echt lekker gegeten met goede vlotte en vriendelijke bediening. We zaten ondanks het weer erg gezellig met mooi uitzicht over de Waddenzee en haven. Menukaart is ruim voldoende. Komen zeker terug.
Henk Meijer Mediator
Henk Meijer Mediator

12:12 20 Mar 23
Prachtige zaak, heerlijke spullen. Aanrader om te zitten, mits je geen hond hebt. Hoewel texel een hondvriendelijk eiland is, zijn ze hier niet gewenst (binnen)
Peter Nieuwland
Peter Nieuwland

13:16 13 Sep 22
Super vriendelijke bediening, heerlijke lunch. Hamburger plate (klieder genoemd, met texelsrundvlees) steekt echt met kop en schouders boven andere hamburgers die ik ooit op heb.Heerlijk met de sweet pickle relish, goede salade en voldoende frites.Dit restaurant staat ieder jaar op mn lijstje als ik op Texel verblijf.Overigens waren honden nu gewoon welkom op het terras, ik heb zelf geen hond, maar wil dit toch even melden.Dank voor de goede service.
Carla Janssen
Carla Janssen

04:31 14 Aug 22
Lekkker zitten op het terras. De Carpaccio (1 van mijn favorieten) was hier heerlijk en ook de in roomboter gebakken slibtongetjes vond ik een aanrader. Vriendelijke bediening.
Sebastian Aller
Sebastian Aller

18:52 30 Apr 22
Heerlijk gezeten en gegeten. Prachtig uitzicht over zee en vriendelijk en competent personeel. Voor de kinderen is er een grote speeltuin met waterspeelplaats direct naast het restaurant.Aanrader!
Tom van Houte
Tom van Houte

09:19 10 Apr 22
Leuk zitten, lekker eten en vriendelijke bediening. Het blonde dametje werkte er vast nog niet lang, maar ze deed haar best. Honden zijn niet welkom, in ons geval geen probleem. Eten was lekker, helaas weinig lokale biertjes op de kaart. Een Nederlander moet altijd iets te zeuren hebben uiteraard. ;-) Aanrader om hier eens langs te gang!
Tommy Schoen
Tommy Schoen

15:51 12 Sep 21
Vriendelijke bediening, lekkere biertjes en prima borrelkaart.Helaas gaat het terras waar je heerlijk zit en over de haven en Waddenzee kijkt al om 17:00 uur dicht.Zeker waard om voor de tijd een biertje te komen doen in de zon.Toiletten helaas wat minder netjes. Dat komt misschien door alle toeristen die langs deze mooie locatie lopen waardoor het op de toiletten storm loopt! ;-)

Bekijk alle beoordelingen

js_loader