Beschrijving

Via een wenteltrap beklim je zes verdiepingen van de toren. Er is geen lift.
Vanwege de veiligheid op de trap zijn vastzittende schoenen sterk aanbevolen bij het beklimmen van de toren. Dus geen teen- of badslippers. De hond moet helaas buiten blijven.

Gemeente
Email
  • info@vuurtorentexel.nl
Bekijk onze recensies
Michelle Koster
Michelle Koster

19:43 09 Mar 23
Goed te beklimmen. Mooi uitzicht en vriendelijk personeel. Enige jammere was dat er op een deel buiten platen zaten (waarschijnlijk veiligheid) maar belemmerde wel een stukje zicht. Lekker te combineren met een strandwandeling.
Ronald Veer
Ronald Veer

08:50 12 Sep 22
Het boegbeeld van het mooie Texel.Die je zeker met een bezoekje moet vereren. Ook het beklimmen ervan is aan te raden, vooral bij mooi helder weer is het uitzicht 🔝.Het uitzicht op de vuurtoren vanaf het torenrestaurant is mooi dus ga daar zeker een drankje of een kopje koffie ☕️/thee 🫖 doen, een hapje eten kan natuurlijk ook.Ik vindt het ook mooi hoe deze stoere vuurtoren s’nachts zijn lichtbundel over het verlichtings arme eiland laat glijden. Vooral als je s’avonds daar door de duinen fietst , het dan echt donker dus zorg wel dat je fiets verlichting goed werkt. 🔦🚴‍♂️🗼
Remco Hogenbirk
Remco Hogenbirk

23:01 18 Aug 22
De omgeving rond de vuurtoren is prachtig. De toren zelf beklimmen is interessant, maar niet echt een hoogtepunt (no pun intended). Uitzicht is leuk, maar vooral het gebied rond de toren maakt indruk. Het prachtige brede strand, de Texelse Duinen (nationaal park) en het gezellige De Cocksdorp. De vuurtoren moet je bezoeken, maar heb vooral ook oog voor al het moois rondom de toren.
Norbert Visser
Norbert Visser

17:51 07 May 22
Ben je op texel dan moet je dit eigenlijk wel bezoeken. Mooie vuurtoren met een eigen verhaal. Je kunt zelfs naar boven met de wenteltrap en tussendoor kun je de verdiepingen bezoeken. Best interessant om te zien en doen. Boven mooi uitzicht al kun je niet helemaal tot "de lamp"Ik vind het wel een aanrader al was het alleen maar om de mooie plek.
Edith Burger
Edith Burger

08:31 10 Jan 22
De stoere rode vuurtoren op het noordelijkste puntje van het eiland is het symbool van Texel. Hier wil je dus zeker wel een bezoekje aan brengen als je toch op ons Waddeneiland bent.De vuurtoren is toegankelijk. Na een trap van 118 treden heb je op de omloop, op 45 meter boven zeeniveau, een schitterend uitzicht over de Noordzee, de Waddenzee, het noordelijk deel van het eiland en het nabijgelegen Vlieland. In het donker is het licht van de Texelse vuurtoren helemaal in Leeuwarden te zienTexel kreeg in 1864 een vuurtoren, nadat hier jarenlang actie voor was gevoerd door de Texelse notaris Kikkert. De omringende wateren waren namelijk zo gevaarlijk voor de scheepvaart dat er vóór de oprichting van de vuurtoren jaar na jaar schepen vergingen.In de Tweede Wereldoorlog vond een belangrijk deel van de Georgische Opstand of Russenoorlog rond de vuurtoren plaats. De kogelgaten zijn nog steeds in de muur van de toren te zien.

Bekijk alle beoordelingen

js_loader