Beschrijving

Via een wenteltrap beklim je zes verdiepingen van de toren. Er is geen lift.
Vanwege de veiligheid op de trap zijn vastzittende schoenen sterk aanbevolen bij het beklimmen van de toren. Dus geen teen- of badslippers. De hond moet helaas buiten blijven.

Gemeente
Email
  • info@vuurtorentexel.nl
Bekijk onze recensies
Hortance van Leeuwen
Hortance van Leeuwen

16:18 03 Apr 24
Zo vaak op t eiland geweest maar de vuurtoren was altijd gesloten. Gisteren konden we eindelijk naar boven voor € 5,95 pp. Zeker de moeite waard met een prachtig vergezicht over het eiland.
Rene Both
Rene Both

07:21 07 Mar 24
Een leuke bezienswaardigheid welke je een keer gezien/ beklommen moet hebben als je op Texel bent. Bij mooi weer heb je een mooi uitzicht over het eiland, bij het beklimmen van de 118 smalle treden leer je ook nog wat over de geschiedenis van de vuurtoren en het eiland
Jasper vdH
Jasper vdH

19:19 01 Mar 24
Allereerst, reserveer je tijdslot. Dan is de vuurtoren open. Anders kan die dicht zijn.De ervaring is heel leuk en wat je ervan verwacht. Stijle trappen en een super uitzicht! Ook nog historische lessen.Absoluut de moeite waard.
Hans B
Hans B

18:16 18 Feb 24
Leuk icoon van Texel met een fantastisch uitzicht na een flinke wandeling naar boven.Mooi om te zien hoe de vuurtorenwachter vroeger zijn werk moest doen en wat de vuurtoren in de loop der tijd heeft moeten doorstaan.Acceptabele toegangsprijs en vriendelijke dame die tekst en uitleg kan geven bij de kassa!
Brian Vusscher
Brian Vusscher

17:21 01 Feb 24
Als je naar Texel gaat mag je de vuurtoren zeker niet overslaan, het boegbeeld van het eiland. Alle informatie bij de vuurtoren is leuk in kaart gebracht. Vooral speciaal dat je de oude staat van de toren kan bezichtigen op verdieping 3 waar je zelf de kogelgaten van de 2de wereldoorlog kan zien. Wel om rekening mee te houden is dat deze vuurtoren geen lift heeft en dat je stijlen trappen moet kunnen lopen. Het uitzicht is geweldig, vooral omdat je met mooi helder weer Vlieland goed ziet liggen.
Harm
Harm

08:05 11 Jan 24
Prachtige vuurtoren! Geweldig om met mijn zoontje van 3 te hebben beklommen. Is goed te doen. Iedere verdieping heeft wat informatie, dit is leuk gedaan. Eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht.
jordy mc
jordy mc

18:57 21 Oct 23
Geweldige plaats ..niet in de toren geweest .hoogte vrees .maar top locatie om te zijn
Edwin N.
Edwin N.

17:23 16 Oct 23
Unieke, vuurrode vuurtoren. Ga absoluut eens kijken hoe het komt dat er een tweede vuurtoren omheen is gebouwd. En hoe de binnenzijde is beschoten en beschadigd in de 2e wereldoorlog. De kogelgaten zijn nog te zien. Je kunt tussen de binnen- en de buitentoren een rondgang lopen. Koop even online een kaartje of doe een combi ticket met Ecomare zeehondenopvang. Ook dat is een must sea 😉
Stefan Dekkers
Stefan Dekkers

13:09 14 Sep 23
Prachtige vuurtoren welke te bezoeken is.Je koopt online of aan de balie (1e verdieping) een ticket voor een tijdsvlak van één uur, in dat uur kun je de toren in klimmen.De wentel trap heeft korte tredes, maar is goed te lopen. Pauze is mogelijk op elke verdieping, hier vind je dan ook steeds informatie over de toren en haar geschiedenis.Het allerlaatste stukje (waar de lamp staat) mag je begrijpelijk niet bij, aangezien de lamp elke avond nog actief is.Geniet van het uitzicht!
Dirk Tibbertsma
Dirk Tibbertsma

23:22 26 Aug 23
Deze moet je afvinken bij een dagje Texel. Voor een schappelijke vergoeding van €5,50 pp. mag je naar boven.118 treden, 6 verdiepingen, met elk een eigen verhaal over de vuurtoren en zijn geschiedenis.Goed te doen met kinderen.Je kan de QR op de poster buiten de toren scannen en met een paar klikken je e-ticket kopen. Of je kan naar de eerste verdieping waar je een kleine kiosk/kassa zal vinden.Verkeer dat naar beneden loopt heeft “voorrang” Trede zijn smal en de trap is zeer stijl. Maar op iedere verdieping heb je een moment om elkaar te passeren.Mooi uitzicht van bovenaf.Het strand is ook de moeite waard nadat je omhoog bent gegaan.
Cindy Delissen
Cindy Delissen

18:41 21 Aug 23
Was heel nieuwschierig hoe de vuurtoren van binnen uitziet. Leuke ervaring om het eens gezien te hebben. Ze hebben de oude vuurtoren van binnen intakt gelaten vanuit de oorlog en er een nieuwe muur omheen gebouwd. Mooi uitzicht vanuit de toren over Texel
Silvia Schuitert
Silvia Schuitert

05:07 30 Jul 23
Na het natuurgebied De Slufter, zijn we naar de rode vuurtoren van Texel gegaan. Je kunt online tickets met een tijdslot halen.Het zijn 5 wenteltrappen naar boven (voor de goede orde, er is geen lift) en bij iedere verdieping kun je wat weetjes lezen en op één verdieping zelfs lopen tussen de muur van de oorspronkelijke vuurtoren en degene die er omheen is gezet. En daarbij kun je ook de kogelinslagen zien van de Tweede Wereldoorlog.Bijna helemaal boven kun je naar buiten en kijk je uit over de omgeving. Op de rand staat hoever het is naar verschillende plaatsen.Ja, heel leuk om te bezoeken. De trappen naar boven gingen redelijk. Naar beneden ben ik achterste voren gegaan. Idee van Robin, bijzondere uitvoering van mij 😅.In de buurt is het strand met een paviljoen, maar ook een restaurant aan de overkant van de weg.
Brenda van Dooren
Brenda van Dooren

18:07 19 Jul 23
Leuk om te bezoeken. Reken er niet op dat je er heel lang zult zijn. Het is vooral de beleving en het prachtige uitzicht dat het ‘m doet! Op verschillende verdiepingen wel wat informatie. Prima prijs!
Bart Merre
Bart Merre

13:33 15 Jul 23
Mooi om eens te bezoeken voor een leuk dagje weg.Van bij de vuurtoren mooi uitzicht over het uitgestrekte strand en de duinen.Jammer dat overal weer voor betaald moet worden, ingang vuurtoren, parkeergeld, ...Heb de indruk dat je als bezoeker van Texel serieus uitgemolken wordt.
Johan Smekens
Johan Smekens

20:47 07 Jul 23
Elke eerste avond op het eiland doen we een lange strandwandeling tot zonsondergang. Zalig
Linda
Linda

13:17 03 Jul 23
Een must om even naartoe te gaan als je op Texel bent. Je kan in de vuurtoren voor € 5,50 en dan ben je (in ons geval) ongeveer 30 min bezig! Deze kan je online kopen of aan de balie in de vuurtoren. Ook kan je het strand nog even op om uit te waaien en er zit ook nog een leuk eettentje dichtbij.
Mark Steelink
Mark Steelink

17:29 24 Jun 23
Mooie vuurtoren met historie! Onderweg naar boven kom je allemaal interessante feitjes over de vuurtoren te weten.Van te voren reserveren is mogelijk (40 per half uur), maar was nu niet per se noodzakelijk.Het is nog een stukje lopen vanaf het strand naar de vuurtoren. Bovenop prachtig 360 graden uitzicht over Texel, de Noordzee en richting Vlieland / Terschelling.
Janny vdV
Janny vdV

18:15 20 Jun 23
Mooie vuurtoren en ondanks het feit dat ik niet naar boven ben gegaan was het zeker een leuke ervaring om er te zijn.
Steven Schoor
Steven Schoor

15:13 06 Jun 23
Vuurtoren van Texel met een mooi verhaal door de jaren heen.Eindelijk na 20 jaar ook in de toren geweest, online plaatsen reserveren is wel aangeraden.Zeker de moeite waard om te beklimmen
Karin Boode
Karin Boode

20:33 05 May 23
Zeker de moeite waard om de trappen naar boven te nemen! Je kunt vooraf online kaartjes kopen, maar op de 1e etage zit ook een kassa. Mooi om te zien dat deze vuurtoren om de oude heen is gebouwd. Het uitzicht is ook geweldig!
Michelle Koster
Michelle Koster

19:43 09 Mar 23
Goed te beklimmen. Mooi uitzicht en vriendelijk personeel. Enige jammere was dat er op een deel buiten platen zaten (waarschijnlijk veiligheid) maar belemmerde wel een stukje zicht. Lekker te combineren met een strandwandeling.
Ronald Veer
Ronald Veer

08:50 12 Sep 22
Het boegbeeld van het mooie Texel.Die je zeker met een bezoekje moet vereren. Ook het beklimmen ervan is aan te raden, vooral bij mooi helder weer is het uitzicht 🔝.Het uitzicht op de vuurtoren vanaf het torenrestaurant is mooi dus ga daar zeker een drankje of een kopje koffie ☕️/thee 🫖 doen, een hapje eten kan natuurlijk ook.Ik vindt het ook mooi hoe deze stoere vuurtoren s’nachts zijn lichtbundel over het verlichtings arme eiland laat glijden. Vooral als je s’avonds daar door de duinen fietst , het dan echt donker dus zorg wel dat je fiets verlichting goed werkt. 🔦🚴‍♂️🗼
Remco Hogenbirk
Remco Hogenbirk

23:01 18 Aug 22
De omgeving rond de vuurtoren is prachtig. De toren zelf beklimmen is interessant, maar niet echt een hoogtepunt (no pun intended). Uitzicht is leuk, maar vooral het gebied rond de toren maakt indruk. Het prachtige brede strand, de Texelse Duinen (nationaal park) en het gezellige De Cocksdorp. De vuurtoren moet je bezoeken, maar heb vooral ook oog voor al het moois rondom de toren.
Norbert Visser
Norbert Visser

17:51 07 May 22
Ben je op texel dan moet je dit eigenlijk wel bezoeken. Mooie vuurtoren met een eigen verhaal. Je kunt zelfs naar boven met de wenteltrap en tussendoor kun je de verdiepingen bezoeken. Best interessant om te zien en doen. Boven mooi uitzicht al kun je niet helemaal tot "de lamp"Ik vind het wel een aanrader al was het alleen maar om de mooie plek.
Edith Burger
Edith Burger

08:31 10 Jan 22
Zeer aan te bevelen. Kom hier nu al jaren speciaal uit Alkmaar. Alles is goed en lekker. De sfeer is super. Personeel zeer vriendelijk. Ook hanteren zij hier de corona regels. Zeer professioneel en zowel het drinken als het eten is van constante kwaliteit. Dus must go and try this place!

Bekijk alle beoordelingen

js_loader