Beschrijving

Een Waddencruise met de TX44 is een belevenis voor jong en oud. De cruise vertrekt
vanuit de gezellige haven van Oudeschild, om vervolgens langs de kust van
Texel naar “de razende bol” te varen. Een prachtig mooi gebied waar vrijwel altijd zeehonden aanwezig zijn.

Na het bewonderen van de zeehonden, vervolgd de cruise zich met een uitgebreide rondvaart door de marinehaven van Den Helder. Je krijgt hierbij de kans om vanaf de waterkant de vele schepen te bekijken. Tijdens de cruise krijg je uitleg over de zeehonden, Texel, de Waddenzee en natuurlijk over de schepen in de haven van Den Helder.

De TX 44 heeft een ruim bovendek en een prachtige verwarmde salon met uitgebreide horecafaciliteiten. De cruise duurt twee uur, is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en ook honden zijn van harte welkom aan boord.

Gemeente
Video
Bekijk onze recensies
Ruud Paap
Ruud Paap

15:54 20 Feb 24
Lekker even het water op en zeehonden kijken, dan nog even door naar de haven van Den Helder en schepen kijken die daar liggen waaronder die van de Marine. Onder genot van een kop koffie, colaatje of bier of andere dranken even binnen genieten.Aanrader
Ronald keikes
Ronald keikes

16:24 31 Oct 23
Vanmiddag 31 oktober laatste waddencruise van het jaar meegemaakt, zeker een aanrader. Veel zeehonden gezien en marineschepen in de Marinehaven. Ondanks laatste vaart dit seizoen zeer enthousiaste verteller vanuit de stuurhut ,super. Kan de Steadenmeaght tijdens de marinedagen een voorbeeld aan nemen. (Werd niets verteld).zeker een aanrader deze waddencruise, misschien een idee af en toe een Adults only te doen waren nu veel huilende kinderen mee. Ga zo door
Dieneke Roseboom
Dieneke Roseboom

15:33 12 Oct 23
Erg leuke middag gehad. Speciaal nog langs een andere locatie gevaren om zeker zeehonden te zien.De hond mag ook mee er is voldoende plek, versnaperingen in de salon en veel verteld onderweg. Echt een aanrader!
Marc Leenders
Marc Leenders

05:36 28 Sep 23
Tijdens een 2 uur durende cruise krijg je veel informatie over Texel, de Waddenzee, de Razende Bol, de marinehaven van Den Helder en de TX44 zelf. Prijzen aan boord van koffie/thee/gebak e.d. waren heel redelijk. Vriendelijk en behulpzaam personeel. Wij vonden het echt de moeite waard.
Sander Muskee
Sander Muskee

19:38 16 Aug 23
Vandaag een leuke tocht gemaakt over het wad met Erik en Karin! De tocht in 2018 ook al eens gedaan, maar anno vandaag vond ik de informatie boeiender en met name in de marinehaven van Den Helder. Erik en Karin bedankt en succes met jullie prachtige onderneming. En oh ja de koffie en de appelgebak was heerlijk!!
Angelo Hagenaars
Angelo Hagenaars

06:36 16 Aug 23
Geweldige dag gehad op de TX44. Zeker een aanrader. Erik weet veel te vertellen over het gebied en veel info over de schepen in de marinehaven. Erg leuk en informatief. Tip: ga buiten op het onderdek aan stuurboord zitten.
Ruud Jehee
Ruud Jehee

09:49 23 Jul 23
Mooie tocht met veel en leuke informatie tijdens de tocht van de kapitein eigenaar
Dirk Van de Poel
Dirk Van de Poel

19:22 13 Jul 23
Gezellige 2 uur durende uitstap naar de Razende Bol omzeehonden te zien en aansluitend boeiend in de marinehaven van Den Helder. Leuk begeleid en verteld in Nederlands en Duits.Verrekijkers zijn gratis te leen aan boord.Er zijn voldoende zitplaatsen en er is op het benedendek een bar. Bij minder weer kan je binnen zitten. Bij goed weer zijn er buiten plaatsen op het bovendek en op de boeg. Een aanrader.
Jolanda Van Der Graaff
Jolanda Van Der Graaff

19:24 28 Jun 23
Vandaag een hele leuke waddencruise gemaakt. Lekker op de punt van de boot zeehonden gespot. Af en toe een golf met spetters over ons heen gekregen. Heerlijk. Ook een rondje door de haven van Den Helder gevaren. Prachtig mooie boten gezien en veel uitleg gekregen van de schipper. We hebben erg genoten. Complimenten voor de rolstoeltoegankelijkheid.
Joke den Hartog
Joke den Hartog

18:06 12 May 23
Heel erg leuk Heel erg interessant de schepen bij de marine haven
Edwin Kroon
Edwin Kroon

17:56 02 May 23
Pwe hebben een hele mooie middag gehad, ondanks het weer, het was een beetje bewolkt en grijs. Op de boot kan je boven aan dek zitten of binnen. Er wordt veel verteld over Texel en omgeving. Je gaat naar de zeehonden en naar de marinehaven in Den Helder, was heel indrukwekkend
Prive
Prive

07:23 29 Apr 23
Hele leuke cruise gemaakt. Leuke toeristische informatie werd er verteld op een leuke manier. Aan boord ook een lekker kopje koffie en taartje kunnen krijgen
Marijn Krol
Marijn Krol

17:32 08 Apr 23
Echt leuke en ook informatieve rondvaart. Aardig personeel en ook heel veel kennis van de schepen. Aan boord gezellig ingericht en veel te krijgen aan de bar.
Yvonne Ligteringen
Yvonne Ligteringen

18:54 15 Sep 22
Zeer mooie boottocht gehad erg leuk verteld en de schipper nam goed de tijd om alles goed te kunnen zien. Echt een aanrader. Een kleine selectie van mijn foto's
Marion Tokaya
Marion Tokaya

08:20 06 Jul 22
Gisteren een hele mooie boottocht gemaakt met de TX44 .Mooi weer en kunnen genieten op het bovendek met een heerlijk bakkie koffie ☕🥧 en een stuk Texelse Hoornderring .We hebben veel zeehonden op de Razendebol kunnen spotten geweldig wat is dat schitterend.Erik Rossing vertelde de geschiedenis over Texel en zo veel meer 👌Dan vaar je de Marinehaven binnen met goede uitleg van Erik .We hebben genoten van de vaartocht van zeker 2 uur .Erik en Karin bedankt het was heel mooi en nu kan ik zeggen dat ik bij de Razendebol ben geweest en veel zeehonden heb gezien !!!
aeonfast
aeonfast

13:42 06 Jun 22
Uitstekend betaalbare activiteit. Leuk om de zeehonden te zien en een kijkje in de keuken van de marinehaven! Het personeel is erg vriendelijk en de verteller weet erg veel en weet het met leuke enthousiasme te brengen. Het schip ziet er goed onderhouden uit en van binnen erg netjes en schoon.
Buddy René .
Buddy René .

20:02 26 Mar 22
Als het weer ook nog eens meezit , zoals in ons geval , is de zeehonden cruise een prachtige ervaring.Aan boord is aan alles prima geregeld. Voor het spotten van de zeehonden zijn zelfs verrekijkers in bruikleen.Om Texel nog beter te promoten , is er alleen nog Texels bier verkrijgbaar , daarnaast natuurlijk ook andere vloeistoffen.😜.Overigens is er voor mensen die moeilijk de trap kunnen nemen naar de WC een stoeltjeslift aanwezig
Colinde vonD.
Colinde vonD.

22:08 08 Sep 21
Deze mensen hebben echt duidelijk plezier in wat ze doen. Het is een grote toevoeging dat ze verrekijkers te leen hebben, waarvoor dank! Erg leuk om de zeehonden in hun natuurlijke omgeving te zien en de rondleiding door de marine haven van Den Helder was ook ontzettend interessant. Aardige mensen, nette prijzen in de bar. Aan te bevelen en voor mij voor herhaling vatbaar.

Bekijk alle beoordelingen

js_loader