Beschrijving

De Slufter is een uniek gebied dat in open verbinding staat met de Noordzee. Na een aantal mislukte pogingen om er een landbouwpolder van te maken, werd aan het begin van de 20e eeuw besloten het zeegat open te laten. Het Sluftergebied bestaat uit een krekenstelsel dat soms na een storm onder water staat. Je vindt er zouttolerante planten als zoutmelde, zeekraal, de geurige zeealsem en het lamsoor, waarvan de bloemen in de zomer het hele gebied paars kleuren.

Gemeente
Bekijk onze recensies
Frank Kaman
Frank Kaman

15:01 08 Aug 22
Hier moet je geweest zijn. De tweede keer dat we hier waren. Nu heerlijk op blote voeten. Lekker door de modder. Doorgelopen tot aan het strand en daar nog even gezwommen. Prachtig natuurgebied en heerlijk om te wandelen. Zeker een aanrader.
Chris van Vleuten (Video Guide)
Chris van Vleuten (Video Guide)

14:01 25 Jul 22
Sfeervol restaurant op een geweldige locatie. Prachtig terras met uitzicht over de Waddenzee.
Richard de Haan
Richard de Haan

21:35 11 Feb 22
Super leuke wandeling, zeker een must do!!!
Wim Ploeg
Wim Ploeg

17:39 02 Feb 22
De Slufter was weer ‘opgedroogd’
Bert Rots
Bert Rots

12:31 12 Aug 21
Grandioos genieten een echte aanrader als je op texel bent
Wim Veldhuizen
Wim Veldhuizen

17:43 27 Feb 21
Prachtig natuurgebied, heerlijk wandelen door de "kwelders" en lekker rustig door de uitgestrektheid van deze geweldige omgeving. Zorg voor stevig schoeisel als je hierheen gaat. Kan op sommige plekken erg nat & modderig worden. Let op de borden "Drijfzand" waar het lopen ontraden wordt vanwege de dagelijkse invloeden van het water bij eb & vloed.Parkeren is erg slecht, te weinig plekken. Na 15 uur beter te doen dan s' morgensvroeg.Horeca aanwezig maar alleen voor Take Away ivm Covid-19 voorschriften.
J M Slaakweg
J M Slaakweg

19:49 24 Aug 19
Prachtig natuurgebied met een duidelijk beeld wat de Nederlandse wadden zijn, wat de krachtige waddennatuur in Nederland tot stand kan brengen. Prachtig wandelgebied, houd wel rekening met het oversteken en doorwaden van water.

Bekijk alle beoordelingen

js_loader