Beschrijving

Bij De Groot Recreatie kun je terecht voor fantastische activiteiten op en rondom het Werelderfgoed Waddenzee. Er zijn verschillende mogelijkheden:

Zo organiseert De Groot diverse wadlooptochten vanuit Noord-Holland op het voormalig eiland Wieringen. Onder begeleiding van een ervaren gids kun je, tijdens het wadlopen, zelf ervaren hoe uniek dit prachtige stuk natuur is. Het wadlopen lokt een enorme drang tot vrijheid uit. Modder, water en een prachtig wijde omgeving zijn ingrediënten voor een heerlijke actieve activiteit.

Ook kun je ervoor kiezen om aan boord te stappen van de WR117 voor een middagje garnalenvissen en het spotten van lepelaars en zeehonden (bij laag water). Bij aankomst ontvang je een kop koffie aan boord. Vervolgens word er rondgevaren door de visserijhaven van Den Oever met uitleg over de bezienswaardigheden en vissersschepen. Als het schip buiten de haven vaart, wordt het net uitgezet en wordt er iets uitgelegd hierover. Na ongeveer een half uur wordt het net omhoog gehaald en de vangt verdeeld over het dek. Je kunt de vangst bekijken in bakken water, zodat alles in leven blijft. Een deel van de garnalen wordt gezeefd. Tijdens de terugvaart wordt een deel van de grote garnalen aan boord gekookt en kunnen dezen worden gepeld en geproefd.

Video
Email
  • info@degrootrecreatie.nl