8 vakantiebestemmingen vlakbij het water

Water maakt een vakantie compleet. Behalve dan wanneer het met bakken uit de hemel valt, maar het ziet er naar uit dat de regenlente nu eindelijk omslaat in een zonnige voorzomer. En dus moet je zorgen dat je aan het water zit! Verkoelend bij warm weer, een spiegel voor de mooiste luchten; paradijselijk is het water. Wij selecteerden acht vakantiebestemmingen voor ‘nattuurlijk’ genieten…

Villa Meerzicht

Ook zeezicht, maar dan net even ‘meer’: Villa Meerzicht kijkt uit over het Veluwemeer. De oude Zuiderzee, zeker, maar er is sinds de Afsluitdijk heel wat gebeurd. En dus kun je de indrukwekkende bossen van Flevoland ontdekken, of ga je een dagje naar Walibi. Historie is er uiteraard ook, in Nijkerk, Spakenburg en Amersfoort, en de naam Veluwemeer verraadt dat er nóg meer natuur nabij is. Genoeg te doen dus; genoeg om heerlijk van uit te rusten in jouw luxe vakantievilla aan het water.

Meer informatie over Villa Meerzicht? Klik hier!

Tjalkjacht De Pelikaan

in 1904 werd ’ie gebouwd, in Lemmer: Tjalkjacht De Pelikaan. De overgang van Zuiderzee naar IJsselmeer heeft deze boot dus nog meegemaakt. Inmiddels is de thuishaven van de Pelikaan het pittoreske stadje Enkhuizen. Waterliefhebbers zijn uitgenodigd om vakantie te komen vieren op dit fascinerende schip, vol verhalen die verstuiven met de wind. Hijs de zeilen! Aan boord vind je zes hutten en een gezellige kombuis. Bij een glaasje Pelikaan Pils komen de verhalen vanzelf.

Meer informatie over Tjalkjacht De Pelikaan? Klik hier!

Camping Sudersé

Hoe goed is jouw Fries? Wat Sudersé betekent laat zich raden, al is deze beroemde zee nu alweer best lang eh, ‘Iselmar’. In ieder geval: ‘wetter genôch’ en dat betekent gewoon heerlijk vakantie vieren tussen grote en kleine meren. Maar ook: even naar het mooie Workum, genieten van weilanden vol vogels en de ouderwetse gemoedelijkheid van een échte camping. Dat is de taal van vakantie. En die taal spreken we allemaal.

Meer informatie over Camping Sudersé? Klik hier!

Rent To Enjoy

Als je in watersportprovincie Friesland de ultieme plek aan zou moeten wijzen, dan is de kans groot dat je ongeveer bij Warns uitkomt. Aan de ene kant de prachtigste binnenmeren, aan de andere kant de kliffen van Gaasterland, het mooie Hindeloopen om de hoek en bij Stavoren klotst het water langs drie kanten om Friesland heen… De accommodaties van Rent to Enjoy zijn stoer en toch luxe, van ‘glamtainer’ tot ‘houseboat’; en overal is water. En dan is er ook nog een fantastische vakantievilla in Koudum.

Meer informatie over Rent to Enjoy? Klik hier!

Bouma Recreatie

De familie Bouma verwelkomt al vele jaren groepen en families in hun groepsaccommodaties in Giethoorn en bij de Weerribben. Volop water, maar vooral ook: volop ervaring! Dat merk je wel als je hier verblijft. Laat je verrassen door de topkwaliteit catering, of gewoon door de degelijkheid van de huizen zelf. Uit alles spreekt oog voor detail en dan weet je: zelf hoeven we even nergens op te letten. Behalve dan natuurlijk op de prachtige omgeving, waar water en land als in een grote aquarel in elkaar overlopen.

Meer informatie over Bouma Recreatie? Klik hier!

De Groot Recreatie

Wieringen was ‘ooit’ een eiland – maar volgens de Wieringers is het dat nog steeds. En geef ze eens ongelijk als je met De Groot Recreatie mee op uitstap bent geweest. Bij Wieringers zit zeewater in het bloed, daar veranderen dijk noch dam wat aan. Wadlopen, garnalenvissen, zeehonden kijken… Op zee scharrel je zelf je kostje bij elkaar. En aan de horizon zie je de heuvels en kerktorens van Wieringen. Maak het mee en word zelf ook een beetje een eilander. Voor zowel een piekfijne accommodatie als voor een uniek uitje voor het hele gezin zit je goed bij De Groot. Oftewel een zee van mogelijkheden.

Meer informatie over De Groot Recreatie? Klik hier!

Perfect Stay Holiday

Vakantie vieren direct aan zee? Jazeker! Menig wandelaar op het strand zal met jaloezie omhoog kijken naar deze geweldige appartementen en vakantiehuisjes, met het uitzicht waar we allemaal wel eens van hebben gedroomd. En toch is dat hier echt je uitzicht, aan de ene kant: de eindeloze Noordzee. En het sfeervolle dorp Egmond aan Zee, ‘Derrep’ zoals ze hier zeggen, ligt aan de andere kant. Winkelen in Alkmaar? Wandelen in de bossen van Schoorl? Proeven van de heerlijke specialiteiten van de Egmondse abdij? Genoeg om je vakantie echt perfect te maken!

Meer informatie over Perfect Stay Holiday? Klik hier!

Vakantievilla Tjalk

Een tjalk, of een sloep? Na een verblijf in deze luxueuze villa ben je op dat gebied zeker deskundig. Want wie hier slaapt, mag gebruik maken van een eigen sloepje. Verken de grens van Friesland en Overijssel, de groene Stellingwerven, uiteraard de Weerribben en ietsje verder bij Lemmer de weidsheid van het IJsselmeer. Vanuit Ossenzijl leer je echt alle variaties van een watervakantie kennen. ’s Avonds kom je tot rust in je villa en zie je hoe het zonlicht speelt met de eindeloze golfjes, want jawel, je villa ligt direct aan het water.

Meer informatie over Vakantievilla Tjalk? Klik hier!